Tag

, , , ,

Nud-pe-plaja… Avea vreo 60 de ani și sta intins la soare lângă soția sa, care se răsfăța cu sânii goi printre razele aurii (ultraviolete).
El era foarte preocupat și abătut. Avea în față o foaie A4 și un creion bine ascuțit la vârf. A început să schițeze câteva linii, ca puncte de reper, presupun.
Mi-am zis: ”Cu siguranță că-i un arhitect. Ia uite, cât sunt de harnici, chiar de-s în vacanță, oricum muncesc.”
Mda, mi-am pus ochelarii de soare, să nu par atât de indiscretă. Mă chinuia curiozitatea și mai dam câte o privire în așa fel încât să nu fiu observată.

Ea iși pune sutienul, el își îndreaptă chiloții și se pregătesc să intre in mare. Bucuria mea … caut în disperare foai (cu privirea, desigur). Nemernicul, a ascuns-o sau a pus ceva deasupra ei.
Au revenit … ea își lasă incomodul sutien în grabă și se lasă pe spate fericită. Iar el începe să-și dedice imaginația ș creativitatea ”lucrării sale”. Pune mâina pe creion și începe să contureze, să hașureze. Mai pune creionul în gură și-l umezește cu salivă.

Ah, asta era, o desena pe ea, pe soția lui. Cum de nu mi-am dat seama.
Mai încerc să ridic capul de pe prosop, aranjându-mi părul, dar în același timp să mă holbez la foia care ascundea totuși ceva. Intuiția îmi spunea că nu era un desen simplu și nici atât fără sens. Mai ales ca domnul neamț sta cu spatele la soția lui.
Am hotărât să plec. Mă ridic, îmi strâng lucrurile și mă uit cu o privire nerușinată la foia A4 și creionul umezit.
Nu erau schițe pentru niciun proiect, nu erau sânii soției sale și nici nimic altceva decât niște valuri aberante.
… Ce dobitoc!!!