Tag

, , ,

CozonacDe-i Crăciun, Paște sau început de vară, sunt sigură ca vă doriți nespus de mult să savurați măcar o felie de cozonac dulce și aromat. Așa că, inima în dinți, lenea la o parte și treceți la treabă. Vă propun să vă preparați deliciosul Cozonac ”Licență înflorită”, după care puteți să-i serviți și pe cei dragi.  
Ingrediente:

  • 1 kg de încredere
  • 8 gălbenușuri de Habermas, Jakobson și McQuail
  • 3 pachete de zahăr licențiat
  • 2 bucăți de unt ”Coman”
  • 1 mînă de ”Internet”
  • 50 gr. de drojdie proaspătă de la BCU

Umplutură:

  • 400 gr. mac înflorit
  • 200 gr. zahăr de la vecini
  • 50 gr. de reviste/ ziare

Preparare:

În acel kilogram de încredere dizolvăm drojdia, 2 linguri de zahăr licențiat și mîna de ”Internet”. Amestecăm toată compoziția și lăsăm la dospit, neapărat la loc călduț timp de 2 luni. După ce a dospit bine, dar ne asiguram din timp, adăugăm cele 8 gălbenușuri de Habermas, Jakobson și McQuail. Amestecăm și frămîntăm aluatul în așa fel ca să obținem o compoziție moale. Dacă aluatul e prea tare se mai poate adăuga puțin unt ”Coman” topit pînă devine mai moale. Îl mai lăsăm la dospit timp de o lună ca să-și dubleze volumul. În acest răstimp, putem pregăti umplutura: răzuim acele 50 de grame de ziare (dacă nu aveți ziare, puteți folosi și revistele de specialitate) și amestecăm cu zahărul de la vecini și macul înflorit, pentru a-i da un aspect mai fermecător.
Scoatem aluatul de la dospit și îl întindem cu mîna împărțindu-l în vreo 60 de dreptunghiuri de mărime A4. Punem umplutura în rînduri cu spațiu de 1,5, iar pe fiecare latură a dreptunghiului ne străduim să rămînă un spațiu gol de 2 cm. Cu cealaltă bucată de unt ”Coman” umgem tava în care așezăm dreptunghiurile A4 una peste alta. După ce a dospit cozonacul încă cîteva saptămîni în tavă, ungem cu albușurile Habermas, Jakobson și McQuail rămase. Se pune la cuptorul ”Pim” sau ”Stef” (este la alegerea voastră) ușor încălzit și se coace în ultima noapte de la data servirii. Pentru un mai bun exterior, la final puteți scrie deasupra cu ciocolată topită: ”Doamne Ajută-mă!”.
Acum poți savura Cozonacul ”Licență înflorită” și cu cei dragi. Poftă bună!
Annunci